Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Dåb

Dåb

Skal barnet døbes, sker det under en gudstjeneste, normalt i den kirke, som I hører til. Tidspunktet for dåben aftales med enten præsten eller med kordegnen.

Normalt 2-3 uger inden dåben har familien en samtale med præsten, oftest i jeres eget hjem. Ved den samtale aftales barnets navn og der gives en orientering om dåben og dens praktiske forløb. Her oplyses også navne og adresser på 2-5 faddere. 

I forbindelse med dåben får I udleveret en FØDSELS- og DÅBSATTEST

Se: Folkekirken.dk - dåb

Dåben – en god start på livet

Når et barn bliver døbt, er det en festdag, hvor et lille nyt medlem bliver budt velkommen i fællesskabet. Fællesskabet i kirken, og fællesskabet i familien.

Hvert år bliver godt 40.000 mennesker døbt – de fleste af dem som små børn. Der er flere gode grunde til, at så mange vælger at lade deres børn blive døbt.

I dåben takker vi Gud for vores barn.

I dåben beder vi Gud om at være med, velsigne og beskytte vores barn gennem hele livet. Vi får et løfte 

 I dåben bliver barnet medlem af folkekirken med alle dets fællesskaber, traditioner og privilegier. Barnet får del i en kulturarv, som har spillet en stor rolle i den danske historie.

Dåben er en gave, som gælder hele livet – uanset hvornår man bliver døbt.

Nogle tænker måske, at det er smartere at vente med at døbe sit barn, så de selv kan bestemme. Men man kan også vende den rundt og sige, at I gør barnet en stor tjeneste ved at døbe det som spæd. For i dåben får vi den store gave, at vi bliver Guds barn. Man kan altid fravælge at være en del af kirkens fællesskab senere i livet, hvis man ikke ønsker det. Men med barnedåb viser I jeres barn, hvilke værdier, traditioner og tro, I ønsker at give dem med i livet, så de ikke står alene med deres valg.

Måske har I allerede besluttet, at jeres barn skal døbes.

Måske er I i tvivl.

Måske er I uenige.

Her på siden kan I finde masser af inspiration til at snakke om dåben, og om hvad den betyder for jer. Og I kan få eksempler på, hvad andre har gjort sig af overvejelser omkring dåb.

 

Det er også altid muligt at tage en snak med en præst om dåb–også før I har besluttet jer.
Jacob Storgaard : 4027 1476 eller jwc@km.dk

 

Hvis I ønsker at aftale en dato til dåb, så kontakt kirkekontoret på telefon: 9743 5716